Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

Solární skupina Solek dokončila financování elektráren v Chile za 8,4 mld. Kč

31. 05. 2023

Financování chilského portfolia si společnost zajistila prostřednictvím amerických dluhopisů za 178 milionů dolarů (3,95 miliardy Kč). Tyto peníze plánuje firma následně použít na průběžné refinancování mezaninové půjčky a několika překlenovacích úvěrů a úvěrových linek. Dluhopisy mají splatnost 20 let.

"Díky velkým příležitostem, které dnes sektor obnovitelných zdrojů energie nabízí, zažívá Solek období dynamického růstu, který s sebou nese požadavky na financování. Museli jsme splnit přísná akreditační kritéria, abychom získali přístup k financování na dluhopisovém trhu USPP. Toto flexibilní financování nám umožní soustředit se na naše fotovoltaické projekty a další rozvoj," uvedl zakladatel a generální ředitel skupiny Solek Zdeněk Sobotka.

Solek je energetická společnost podnikající v obnovitelných zdrojích energie se zaměřením zejména na solární energetiku. Zabývá se projektováním, výstavbou a provozem solárních elektráren. Hlavní sídlo má v Praze.

Od roku 2010 společnost připojila celkem 53 fotovoltaických elektráren, z toho 18 v Evropě a 35 v Chile. V současné době má skupina v Chile více než 38 projektů, které budou postaveny v letech 2023 a 2024. Kromě Latinské Ameriky společnost připravuje fotovoltaické projekty v Evropě o celkové kapacitě 1,4 gigawattu. V nejpokročilejší fázi výstavby jsou projekty v Rumunsku a Řecku.