Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

Sdílená auta pomáhají firmám být ekologičtější. A to kvůli zaměstnancům i splňování ekologických norem

22. 04. 2024

,,Společnosti jsou postupně nuceny identifikovat a případně řešit negativní dopady v celém svém dodavatelském a firemním řetězci. Pomáhá jim to totiž ve vztahu se zaměstnanci, kteří stále častěji chtějí pracovat v ekologicky zodpovědných firmách. V platnost navíc vstoupila směrnice CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), která standardizuje reporting udržitelnosti u větších firem v EU. Postupně se bude aplikovat i na malé a střední podniky," říká Honza Hřebabecký ze společnosti 3DDen.

Být zodpovědnou firmou pro zaměstnance

Pro velké množství zaměstnavatelů v současné době začíná být pádným argumentem pro ekologické řešení celého firemního řetězce, že jsou nuceni být atraktivní pro nové zaměstnance a také vycházet maximálně vstříc zaměstnancům stávajícím. Tento trend ukazuje, jak environmentální udržitelnost začíná hrát klíčovou roli v lidských zdrojích a firemní kultuře.

Ekologické výhody

Sdílená auta umožňují firmám snížit počet vozidel ve svém vozovém parku, což vede k výraznému šetření pořizovacích a provozních nákladů a také ekologické stopy. Pro firmy menší nebo střední velikosti je služba sdílených automobilů ideálním řešením. Mohou je flexibilně využívat, jen když je potřebují a přesně v počtu, kolik jich potřebují. Vhodná je ale i pro velké společnosti, zejména pro vykrytí kolísající potřeby vozů a v neposlední řadě jako žádaný benefit mladých zaměstnanců.