Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

Fotovoltaická firma Schlieger loni téměř čtyřnásobně zvýšila obrat na 3,4 mld.Kč

28. 04. 2024

Schlieger profitoval z pokračujícího zájmu o obnovitelné zdroje energie. Ten podle firmy podporovala vedle energetické krize také kontinuální dotační politika státu. Společnost loni vyřídila pro své klienty 5167 žádostí, za které stát vyplatil miliardu korun.

Podnik loni vstoupil také na trhy sousedních zemí. Důležité je podle firmy hlavně Německo, v Norimberku Schlieger otevřel vlastní centrálu a síť 50 obchodních zástupců. Do konce letošního roku si chce firma zajistit kompletní regionální pokrytí celého Německa. Cílem pak je podle firmy uzavírat přes 100 smluv měsíčně, především na dodávky fotovoltaiky. V roce 2024 očekává na německém trhu obrat až 350 milionů Kč.

Zkušenosti z německého trhu chce podnik využít také při další plánované expanzi v západní Evropě. "Za mimořádně perspektivní pro rozvoj našich aktivit považujeme země Beneluxu a Skandinávii,“ uvedl provozní ředitel Schliegeru Pavel Matějovič.

Schlieger vznikl v roce 2010, od té doby realizoval přes 17 000 instalací energetických zařízení, zejména fotovoltaických elektráren, tepelných čerpadel a solárních kolektorů.

sip ptd