Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

Česká fotovoltaická firma Acetex loni zdvojnásobila tržby na 1,1 miliardy korun

29. 04. 2024

"Po boomu v roce 2022 byl loňský rok pro všechny na trhu obnovitelných zdrojů energií extrémně složitý a prakticky celý segment stagnoval. O to cennější je, jak se nám podařilo situaci ustát a přes všechny komplikace dosáhnout výrazného růstu," řekl jednatel společnosti Acetex René Milota.

Firma podle něj loni kvůli nestabilní situaci na trhu změnila strategii. Kvůli rychle se měnící potřebě montážních kapacit začala flexibilně zapojovat i externí společnosti, což podle ní zajistilo dokončování zakázek včas. Acetex se také zaměřila na zajištění technického zabezpečení.

Mezi největší dokončené projekty firmou patří fotovoltaická elektrárna na areálu Hamr v pražských Záběhlicích s výkonem 203 kWp. Téměř jeden MWp instalovaného výkonu pak společnost dodala na střechy hal českého velkoobchodu s ovocem a zeleninou v Brně.

V letošním roce se chce Acetex více zaměřit také na realizace a poradenství pro firmy či obce. "Abychom dokázali obsloužit a najít ideální řešení i pro ty největší klienty, udělali jsme již loni zásadní změny v organizační struktuře i personálním obsazení společnosti. Letos jsme tak po všech stránkách připraveni zvládnout násobně více těchto komplexních zakázek," uvedl obchodní ředitel firmy Jakub Mahel. Podnik i proto rozšířil svou nabídku produktů.

Acetex se zabývá projektováním, montáží a servisem fotovoltaických elektráren, tepelných čerpadel a nabíjecích stanic. Dosud má dokončení přes 6000 instalací. Firma sídlí v Praze.