Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

E.ON zlevňuje nabídky elektřiny a plynu pro nové zákazníky

01. 05. 2024

Výběr nových ceníků vydaných v uplynulém týdnu

Začátkem uplynulého týdne se na stránkách našeho druhého nejvýznamnějšího dodavatele, společnosti E.ON Energie objevily nové akviziční ceníky. Jedná se o ceníky se závazkem do konce roku 2026 s klesající cenou každým kalendářním rokem a pak také klasické nabídky s fixní cenou a se závazkem na rok a na dva. Zejména tarif na dva roky s cenou komodity a s výší stálého platu patří k nejatraktivnější nabídce na trhu v obou komoditách.

Zákazníci, kterým obchodník nabídne ceníky s klesající cenou, by si nabídku měli nejdříve porovnat s ostatními nabídkami na trhu, protože vedle ceny plynu se do nákladů počítá i stálý plat, který obchodník zvýšil na 212 Kč/měsíc bez DPH, což při nižší spotřebě může hrát významnou roli.

Nabídku fixovaných produktů pro klienty upravujeme průběžně. Snažíme se reagovat na vývoj trhu a pozitivní trendy přenášet i do ceníků pro koncové uživatele. Jen v letošním roce jsme už snižovali cenu akvizičních produktů v lednu a na začátku dubna a potřetí pak na začátku tohoto týdne,“ vypočítává Radek Fišer, vedoucí prodeje energií domácnostem ve společnosti E.ON Energie.

Také obchodník CENTROPOL ENERGY nezahálí a nejen, že zlevňuje ceny stávajících produktů, také přichází s novými nabídkami, které mohou oslovit další potencionální zákazníky. Začátkem uplynulého týdne zveřejnil produkty s fixní cenou na měsíc, u kterých je cena závislá na měsíčních kontraktech na burze PXE. Obchodník také snížil cenu u produktu MINI na 2 roky, který je určen pro majitele méně využívaných objektů určených k rekreaci díky nízkému měsíčnímu platu.

Měsíčně se změnou jsme připravili po aktivní spotřebitele, kteří mají nadstandardní přehled o energetice. Jsou ochotní sledovat vývoj cen, jsou si vědomi, že ceny kolísají a v zimních měsících jsou obvykle vyšší než přes léto, a chtějí využít výhody, které jim tento produkt v porovnání s konzervativními kontrakty poskytuje. Na druhé straně chápou rizika případného růstu cen. Produkt jim umožní profitovat z poklesu cen komodit a v případě, že se trend obrátí, mohou smlouvu s měsíční výpovědní lhůtou ukončit a včas se před případným cenovým růstem zafixovat,“ vysvětluje člen představenstva a marketingový ředitel Centropolu Jiří Matoušek.

Produktem s fixací ceny na jeden měsíc podle vývoje velkoobchodních trhů jsme zkompletovali naše produktové portfolio. Jsme tak schopni vyhovět opravdu každému zájemci. Dříve, než nám ukládá zákon, jsme u obou komodit spotřebitelům s průběhovým měřením spotřeby nabídli produkt s dynamickým určením ceny (takzvaný spot). Standardně uzavíráme jak smlouvy na dobu neurčitou, tak na produkty s fixací ceny na jeden, jeden a půl nebo dva roky a nyní jsme tedy doplnili i krátkodobou fixaci ceny,“ připomíná Jiří Matoušek.

Když už mluvím o snižování cen energií, tak nesmím zapomenout na našeho nejvýznamnějšího dodavatele, na společnost ČEZ Prodej. Ta uplynulý týden aktualizovala skupinu produktů se společným názvem Plyn Bez starostí se závazkem na rok a na dva, ceník s tříletou fixací se nezměnil. Obchodník snížil cenu plynu ve srovnání s předešlým ceníkem o bezmála 200 Kč/MWh bez DPH, přitom předchozí ceník platí od prvního dubna.