Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

Rekordní zájem o dotační program Oprav dům po babičce

06. 05. 2024

Obrovský zájem

Mladá tříčlenná rodina tak díky příspěvku 1 319 000 korun od Státního fondu životního prostředí ČR může začít žít v energeticky úsporném domě.

“Pomáháme rodinám zajistit si důstojné bydlení, protože bydlení je pro život a výchovu dětí základ. Mám radost, když vidím konkrétní rodiny, kterým pomohly naše investiční programy. Právě pro ně jsme programOprav dům po babičce z Nové zelené úsporám připravili. Zájem o tuto podporu je velký – aktuálně přesáhl 2020 žádostí za téměř 2 miliardy korun,“ říká ministr životního prostředí Petr Hladí.

Velkou výhodou programu je, že domácnosti bez dostatku našetřených financí dostanou dotaci na pokrytí 50 % výdajů předem a navíc od března mohou na renovace svých domů využít zvýhodněné úvěry.

„Věřím, že tato kombinace pomůže lidem, aby si nemuseli brát hypotéky s vysokými úvěry a mohli si komplexní renovace opravdu dovolit. Před spuštěním zvýhodněných půjček jsme evidovali průměrně 250 žádostí měsíčně, od 1. března se zájem zvýšil v průměru na téměř 400 žádostí měsíčně,” dodává Hladík.