Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

Rožnov pod Radhoštěm letos vymění 826 svítidel veřejného osvětlení

25. 04. 2024

Svítidla budou vyměněna na podzim, úspora by měla být 1,75 milionu korun ročně. "Výměna svítidel bude provedena kus za kus, což nebude vyžadovat rekonstrukci stožárů. Nicméně zvýšení efektivity osvětlení bude podpořeno rekonstrukcí 14 rozvaděčů," uvedla mluvčí. Instalovaná budou LED svítidla. Náklady budou asi 14 milionů korun, z toho dotace pokryje devět milionů korun.

"Máme v plánu nadále investovat do opatření v rámci energetických úspor, protože je zde očekávaná reálná návratnost vložených financí v horizontu tří let. Realizace výměny svítidel v druhé etapě začne již na podzim a další, v pořadí již třetí etapu, máme v plánu realizovat v příštím roce," uvedl místostarosta Tomáš Gross (za KDU-ČSL).

V loňské první etapě se vyměnilo 453 svítidel. Ve třetí etapě je v plánu výměna 465 svítidel, dotace by měla být 4,1 milionu korun. "Po těchto třech dotačních etapách by měla následovat poslední, čtvrtá, ta bude však již bez dotační podpory. Její rozsah bude cca 360 svítidel ve finanční náročnosti asi čtyři miliony korun," uvedla mluvčí.